Nieuws
03 mrt

TROUWRINGEN VAN HOGE KWALITEIT

Trouwen doe je veelal één keer in je leven. Het uitzoeken van trouwringen is dan ook een speciaal en persoonlijk proces. Jullie willen unieke ringen die passen bij de levensvisie en smaak die zo kenmerkend is voor jullie beiden. Het moet een ring van uitzonderlijke klasse zijn, die bij dagelijks dragen zijn oorspronkelijke schoonheid en gaafheid behoudt.

twee handen met de tekst quality

De ring Ricordo particolare is precies zo’n model. Wat de naam betekent? Letterlijk ‘bijzondere herinnering’. En dat is precies waar deze ring voor staat: een aandenken aan een heel speciale dag in jullie leven. De damesversie van de Ricordo particolare is bezet met 32 briljant geslepen diamanten. De herenring heeft een strakke, rustige uitstraling dankzij de matte bovenzijde. Beide trouwringen zijn gemaakt van 14 karaat witgoud: materiaal van een zeer hoog niveau.

Witgoud lijkt qua kleur op platina of zilver, maar het betreft een legering van goud en palladium. Witgoud heeft een frisse, hippe look en combineert perfect met zowel gouden als zilveren sieraden. Of je nu donkere of lichte kleding draagt, deze exclusieve trouwringen in witgoud vallen positief op. Zowel de dames als de heren Ricordo particolare bestaat uit twee delen dankzij het subtiele, verdiepte accent. Het damesmodel is 5,9 mm breed, de mannenversie 6,5 mm. Het totaalgewicht van de briljanten is 0,64 crt VVS/TW, oftewel briljant geslepen diamanten van 0,64 karaat. Samenvattend is de Ricordo particolare te omschrijven als een trouwring van superioriteit wat betreft materiaal én vormgeving.

witgouden trouwringen met 30 briljanten van hoge kwaliteit

Voor de volledigheid melden we dat Ricordo particolare ook leverbaar is in geelgoud, roségoud en platina 950. Voor de drie goudtinten geldt aanvullend de optie van 18 karaat in plaats van 14 karaat. Vind je 32 briljanten iets te veel van het goede? Heb je een voorkeur voor een combi van verschillende kleuren edelstenen? Minder diamanten, zwarte én witte briljanten: het is bij ons allemaal mogelijk.

Trouwringen van de allerhoogste kwaliteit, de belangrijkste kenmerken op een rij

• Materiaalkeuze: goud, platina, zirkonium of titanium.
• Steenkeuze: saffier, robijn en diamant. Alle drie prachtige edelstenen qua schoonheid en kwaliteit, waarbij diamant een uniek hardheid kent.
• Ontwerpkeuze: tijdloos voor de komende 40 jaar en langer.
• Draagcomfort: dankzij de pasvorm binnenin en de afronding aan de buitenkant voelen trouwringen van hoge kwaliteit zeer comfortabel aan. Wij noemen dit ook wel comfortfit.
• Duurzaamheid: Hildardjan Verweij, de goudsmid van Bijzondere Trouwringen, gebruikt Fairgold gerecycled goud van een uitzonderlijke goedheid.

Goud is een zogenoemde legering: een samenstelling van meerdere edelmetalen en onedele metalen. Door precies de juiste mix zorgt Hildardjan voor een materiaal met een hoge slijtvastheid, mooie kleur én perfecte glans. Alle trouwringen worden steevast gecontroleerd op karaatgehalte. Dit gebeurt door Waarborg Holland te Joure. In de binnenkant van iedere afzonderlijke ring brengt de edelsmid zijn meesterteken aan. Naast het meesterteken wordt het waarborgteken aangebracht. Op die manier weet je dus zeker dat de ring van een uitstekend kaliber is.

Karaat goud
14 karaat goud, wat betekent dit precies?
Het gehalte aan goud is 58,5 % in 14 karaat. De rest bestaat uit koper, zilver of palladium.
18 karaat goud, wat betekent dit precies?
Het gehalte aan goud is 75 % in 18 karaat. Voor het overige gedeelte bestaat de ring uit koper, zilver of palladium
24 karaat goud is puur goud. Dit soort goud wordt niet gebruikt om duurzame juwelen van te maken, simpelweg omdat het te zacht is om duurzame sieraden van te maken.

Kwaliteitsringen van platina

Het wordt wel de Rolls-Royce onder de edelmetalen genoemd. Kenners spreken van het mooiste materiaal om ringen van te maken. We hebben het over platina. De voordelen voor je op een rij.
Allereerst is platina het meest witte edelmetaal dat er bestaat. Hildardjan gebruikt voor zijn trouwringen 95% platina; zuiverder krijg je het niet.
Platina is slijtvast en biedt na 5, 10 of 25 jaar nog ongekende schoonheid en plezier. De hypoallergene eigenschappen van platina trouwringen maken ze geschikt voor iedereen, ook degenen met een gevoelige huid.

Van Platina krijg je nooit spijt; het blijft een leven lang in schitterende staat. Platina is vrij zeldzaam en onder andere daarom prijziger dan goud. Wist je dat:

• Platina zuiverder is dan goud? Dankzij de hoge dichtheid – het soortgelijk gewicht is circa 40 procent meer dan 14 karaat witgoud – is voor een platina ring verhoudingsgewijs meer materiaal nodig.
• Het bewerken van platina arbeidsintensiever en ingewikkelder is dan bij andere edelmetalen? Platina heeft een zeer hoge smelttemperatuur van tegen de 1800 graden. Dit maakt het smeden lastig. Patina trouwringen maken, is specialistisch werk. Het vergt ervaring en knowhow.
• Platina best zeldzaam is? In vergelijking met goud komt het 20 keer minder voor. Platina wordt gedolven in Zuid-Afrika, aan de westkust van de Verenigde Staten en in het Poetoranagebergte in Rusland.
• Platina een naam hoog te houden heeft en daarom zeer gewild is? Dit edelmetaal staat synoniem voor kwaliteit, luxe, rijkdom en aanzien.

De afgelopen jaren is de prijs van 18 karaat witgoud legering met palladium overigens flink gestegen. Hierdoor is het verschil met platina niet zo groot meer. Platina trouwringen zijn dus absoluut de moeite van het overwegen waard. Nog een tip: briljanten komen super mooi uit in een platina ring. De kleuren versterken elkaar verrassend goed.

Bijzonder model platina trouwringen

Met diamant draag je voor altijd kwaliteit aan je hand
Een trouwring van hoge kwaliteit met een edelsteen, wie wil dat nu niet? Wij raden de diamant van harte aan. Deze hardste edelsteen op aarde geeft krasjes geen enkele kans. In vergelijking met de saffier en de robijn van korund, is diamant zelfs 140 keer harder. Het woord diamant is afgeleid van het Oudgriekse ἀδάμας of adamas dat vertaald kan worden met ‘onverslaanbaar’. Een diamant op je trouwring verliest nooit zijn glans!

Briljanten voor je huwelijksdag

100% ambachtelijke kwaliteit en grote klasse
2022 is een feestelijk jaar: BijzondereTrouwringen.nl viert het 25-jarig jubileum. Sinds goudsmid Hildardjan Verweij in 1986 de 4-jarige opleiding Edelsmeden in Schoonhoven afrondde, is hij nog even enthousiast en gepassioneerd. Duizenden sieraden, en dan met name exclusieve trouwringen, heeft hij ontworpen en gemaakt. Zat hij in de beginperiode nog naast een leermeester die hem alle fijne kneepjes van het vak bijbracht, inmiddels is Hildardjan zelf de vakman. Al die uren werk hebben van deze edelsmid een connaisseur gemaakt voor wie geen edelsmeden-uitdaging te groot is. Zijn gedrevenheid en toewijding zijn inspirerend. De creativiteit en hartstocht die hij laat zien, werken aanstekelijk. Voor vele aanstaande echtparen blijkt Hildardjan dé ideale adviseur op het gebied van trouwringen. Zijn jullie twee unieke persoonlijkheden die wel een beetje hulp kunnen gebruiken om op één lijn te komen voor jullie trouwringen? Hildardjan Verweij staat voor jullie klaar.

Hildardjan Verweij werkzaam in atelier