Nieuws
17 apr

TROUWRINGEN VAN MAANWIT PLATINA

tulpen met Voor platina trouwringen kies je heel bewust. De meeste mensen gaan voor goud: een prachtig edelmetaal dat zich prima leent voor het maken van duurzame ringen. Maar ringen van platina hebben nóg meer voordelen.

 

 

Waarom een trouwring van platina?

Allereerst om de kleur. Platina is het meest witte metaal dat er bestaat. En om de zuiverheid. De legering van onze platina ringen bestaat voor 95% uit platina; zuiverder kan een trouwring niet zijn. Een ander voordeel van platina is de hoge slijtvastheid van het edelmetaal. In de praktijk betekent dit dat er minder snel krassen op komen dan op goud. Wel moet je weten dat platina sieraden kostbaar zijn: het zeldzame witte metaal is 2,2 tot 2,4 keer zo duur als witgoud. Maar… dan heb je ook wel wat. De uitstraling van platina is nergens mee te vergelijken!

Witte ringen met witte briljantPlatina 950/1000 trouwringen, met in de damsring witte briljanten
Terug naar die mooie maanwitte gloed. Wit metaal matcht perfect met andere metalen. Als ik platina bijvoorbeeld combineer met witgoud, ontstaat er een heel subtiel ton sur ton effect, omdat witgoud grijzer is dan platina. Witte briljanten komen in platina het best tot hun recht. Door de witte achtergrond fonkelen ze namelijk optimaal.

Hier zie je ons model Levante: witte trouwringen met fonkelende witte diamanten. Trouwens, ook zwarte briljanten stralen in platina ringen: juist door het scherpe contrast.

Platina trouwringen voor een Londens stel

In Nederland is platina nog niet zo bekend. Van alle trouwringen die in ons land worden verkocht, is slechts 3% van platina. Heel anders dan in andere landen: in Engeland en Duitsland ligt dat percentage veel hoger. Dus krijg ik geregeld opdrachten uit het buitenland. Zo werk ik nu aan een set unieke platina trouwringen voor een stel uit Londen. Voor hem een strak vormgegeven ring met rechte lijnen en voor haar een sierlijk model met een grote witte briljant.

Plain trouwringen in platina
Veel van onze modellen zijn in platina verkrijgbaar. Zo ook onze tijdloze klassiekers uit de serie Estate: klassieke trouwringen van platina die een leven lang je hand sieren.

De witte glans van platina is lastig te vangen op een foto. Bovendien moet je platina aan je hand ‘voelen’. Het soortelijk gewicht van platina is hoog; daardoor voel je echt dat je een ring om hebt.
Kom onze bijzondere platina trouwringen dus eens live bekijken en passen!